onsdag 7 mars 2012

Ut i naturen

Har varit med Mimis klass på fieldtrip och iakttagit vintern. Klassen gör samma utflykt fyra gånger under året och studerar hur naturen förändrar sig under årstiderna. Och naturen, den hittade vi på the Highline.


Parken är uppbyggd på de gamla järnvägsspåren som användes för att frakta kött till Meatpacking distrikt förr om åren. Vi ska försöka imitera deras växtlighet på vår terass; vassliknande gräs och träd med inte så stora rötter, så jag försökte studera det, men är inte dummare än att jag inser mina begränsningar. Det kommer att sluta med att jag går in i en av de där handelsträdgårdarna och ber att få köpa "something that survives", och vara glad om jag lyckas plantera det.
Och på tal om vinter så viskas det på gathörnen om att det är sista dagen idag, att imorgon ska det bli 65 grader och då är våren här för att stanna. Tror att efter Sverige är nog New York det ställe där det pratas mest väder. Tror alltså, jag har ju inte varit överallt.

2 kommentarer:

  1. Ha ha ha. Rolig knorr. Dröm väder med mig malin ! Idag är Ackes dagis i skogen . Hans kommentar när vi lockade med skogen med thermobyxoena dinglandes framför hans ögon var ; mamma jag är så trött på prat om myror myror myror , varför tänker ingen på frukt !

    SvaraRadera
  2. Gulliga Axel. Jag tyckte heller inte att det var så intressant med myror men kom inte riktigt ihåg hur MYCKET man pratar om myror på dagis. Stackars Acke, helt uttråkad.

    SvaraRadera