måndag 23 april 2012

Mexikansk kycklinggryta och cheese quesadilla


Här kommer ännu ett recept om ni vill hjälpa mig att provlaga! Och om ni inte vill kommentera här kan ni maila mig istället som någon hade gjort: malin@hudsonperry.se. 
  • 3 matskedar oliv olja
  • 1 kg finhackad kyckling bröst
  • 1 msk chili powder
  • 2 msk malen spiskummin
  • 2 pressade eller rivna vitlöksklyftor
  • 1.5 dl hackad rödlök
  • 1 burk svarta böner ( sköljda)
  • 2.5 dl taco sås ( mild, Medium eller stark efter smak)
  • 2 dl majskorn – färska eller frysta
  • Salt
  • 1 pkt Mjuka tortillas skurna I 4 delar
  • 3 dl riven ost
Gör så här:

Värm upp hälften av olivoljan I en stekgryta.
Tillsätt kycklinghacket när olivoljan börjar ryka.
Smaksätte med kummin, chili och salt.
Tillsätt löken och vitlöken, bryn allt.
Tillsätt bönor, majs och tacoså,. koka ihop allt i ett par minuter.
Smaksätt med salt och peppar
Smörj in en en plåt med lite olivolja.
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg en mjuk tortilla och sprid ut den rivna osten.
Lägg på en mjuk tortilla och pressa ner.
Pensla toppen med olivolja
Baka i ugnen i  8-10 minuter till quesadillan har gyllenbryn färg och osten har smält.







1 kommentar:

  1. Men hur länge ska vi behöva titta på denna mexikanska gryta?

    SvaraRadera