fredag 14 oktober 2011

Bananabread for sale och en ny författare i familjen

Imorgon är det bakesale i skolan så jag förenar nytta med nöje och förpackar vårt bananbröd i endollarsportioner när vi fotat klart det.
Jag är lite partisk kanske, men jag skulle vilja påstå att detta är världens godaste grej att ha till hands och hyffsat nyttigt. Perfekt för barn med lågt blodsocker eller för stackaren med kvällsfodringen, sist kvar i stallet..
Lätt att få ihop också; Blanda 3 mosade bananer med 1,5 dl socker, 2,5 dl mjöl, 150 gram smör, 2,5 dl rostade och hackade valnötter, 2 ägg, lite vanlijsocker, salt och 1tsk bakpulver. Skjuts in i ugnen på 175 grader tills den ser god och gyllenbrun ut.
Vi packade dem i folie och ska sälja imorgon på skolans fall festival. Eftersom mina barn går i en public school så är det sådant man får göra istället - baka och liknande för att hjälpa skolan få ihop pengar till allt som är utöver det vanliga (som art, dance, theatre osv). 
Nu blåser det och regnar ute, ett riktigt höstoväder som härjar. Mimi har skrivit sin första treaktare och det känns som att det råder ett lyckosamt kaos här för tillfället. Det kan liksom ha gått rakt åt skogen om en halvtimme eller så håller det kvällen ut och går till historien som en ovanligt lyckad kväll.

2 kommentarer:

  1. Emma johansson21 oktober 2011 01:16

    Bakade efter ditt recept och det blev jättegott! :)

    SvaraRadera
  2. Vad roligt!! Jag gillade dem också men tyvärr inte barnen..

    SvaraRadera