tisdag 27 mars 2012

Det där nuet

Jag tror att en av de viktigaste saker som man ska tänka på om man vill ha ett bra liv, är att inte längta så mycket till saker som snart ska hända. Jag är sämst på det av alla. När jag går och lägger mig på kvällen så längtar jag redan tills det blir morgon så jag får sätta på kaffemaskinen. 
Jag längtar tills jag får hit min häst, tills fölet kommer, tills vi ska flytta till ett hus i Brooklyn och tills jag ger ut böcker på löpande band. Men varje dag försöker jag stoppa mig själv och istället komma ihåg att just som vi har det nu, är kanske den bästa tiden i våra liv. Jag ska inte längta sönder den. 
Nu till exempel när jag sitter och väljer ut bilder till kokboken så längtar jag till Sverige och Skåne, till alla människor och till gräs och åkrar, istället för att sitta på terassen och vara glad över att jag hittat sådan lightbulbs att hänga längs räcket som jag har längtat efter så länge.

Men gud vad härligt det ska bli hörrni, i sommar. Jag bara säger det, sen ska jag vara i nuet lite. Ta en kvällskaffe och se ner på tionde avenyn till ljudet av polissirener och grannens fest nere på gården. Att det ska vara så svårt.

2 kommentarer:

  1. Vilka härliga bilder!!!
    Om det hjälper något så är jag likadan. Längtar och drömmer hela tiden om något annat. Nu borde jag verkligen bara njuta av att little miss G sover och kanske äta något gott eller slappa på soffan, eftersom det är det jag tänker att jag skall göra när hon är vaken och vill att jag skall kasta bollar för hundrafemtioelfte gången. Jaja. Jag fick tid att titta in på dina fina bilder i alla fall!
    Ha det!

    SvaraRadera
  2. Tack, det är min bror som tagit bilderna. Man får vara glad att man längtar till saker längre fram i livet iallafall och inte längtar tillbaka.. Ha det bra och njut av att kasta bollar, haha.

    SvaraRadera