lördag 21 januari 2012

Nu blir det kaos

Om det hade varit måndag eller någon annan vardag så hade vi kunnat gå in på skolans hemsida och sett att skolan var stängd "due to snow". Man kan inte hantera snö i den här staden, snö är lika chockerande varje gång och newyorkarna som är högst kapabla i många andra situationer, står handfallna inför det faktum att deras stad blir vit några gånger varje år. Idag är det helg, så det är upp till var och en att klara av den här dagen. Här hemma startade den med två överlyckliga barn på magen, som bara skrek; Det snööööaaar!!! Upp på terassen i pyjamas och snabbt in igen i värmen.Jag gav mig ut på en joggingtur, som att jag hade varit i en Nikereklam eller Rockyfilm. En mot-alla-odds springning. Och överlevde. Nu kaffe och New York Times i minst en timme. 
Samtidigt försöker vi planera upp helgen någorlunda, ni vet fyra personer med egna viljor osv. Astrids playdate med hennes bästa kompis i klassen idag blev inställd och de ville istället ses imorgon men då säger Astrid att det går inte för imorgon är det söndag och då vill hon gärna vara lite svensk. Det är sådana saker som kan krångla till det hela ibland om man har dubbla identiteter.
Men idag är det i högsta grad lördag och no need to be svensk. Så nu springer hon runt här med en egentillverkad hatt, som den de bar under revolutionen och viftar med Declaration of Independence.
När hon är färdig med det ska vi ta bilen till Central Park och åka pulka. Hur glad ska inte DEN bli då, som aldrig har sett snö förut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar