Här plåtas det mat!
Vi är inne på sluttampen av vår kokboksfotografering och nu ska ni få recept på det godaste jag har ätit idag: Ulrikas räksoppa. Ätes med baguette och ett glas chablis kanske. Så här gör du.
Köp;
En påse frysta räkor
Matlagningsgrädde
Vaniljstång
Morötter
Lök
Selleri
Tomatpuré
Skala räkorna, spara skalet och lägg på en plåt. Rosta i ugn tillsammans med lök och morot och selleri. Om det luktar skit så har du gjort rätt. När dom är torra och har fått färg, slå på vatten och lägg i en gryta tillsätt tomatpuré. Koka 15-20 min. Sila så soppan blir fri från skal, tillsätt vaniljstång och matlagningsgrädde reducera ner en tredjedel och i med de skalade räkorna. Smaksätt med salt och peppar. Hepp!
(Och tappa inte i datorn när du är klar med soppan och ska ta en bild på den med hjälp av photobooth.)
fredag 27 januari 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar