måndag 28 november 2011

Nya högtider

En av fördelarna med att flytta utomlands är att man får fullt med nya högtider, men man behåller även de gamla. Bland annat har det resulterat i för oss att vi firar jul, som man ska här den 25e, men vi firar också den 24e som vanligt. Ingen i familjen har klagat på det än så länge.
En annan högtid vi fått på köpet är thanksgiving, som i korthet går ut på att man firar det man är tacksam för i livet och äter kalkon. Lite som att gillar man Lasse Hallströms filmer, då gillar man thanksgiving. Jag gillar Lasse Hallströms filmer.
Förra året firade vi i Washington och då minns jag att vi inte kände oss tillräkligt amerikanska när vi uttryckte vår tacksamhet över typ ett bra hotell och roliga jobb. Astrid var mer i termer av freedom och the right to speak. I år var vi bättre och tackade för mycket mer storslagna saker och det gjorde Mimi med;
Det senaste kom som en överraskning litegrann, men ändå inte. Alltid när vi bor på hotell så brukar hon börja med att leta rätt på "den där boken" och lägga sig och läsa en stund.
Vi har även lyckats köpa upp oss på både sill, glögg och pepparkakor. Hur tidigt kan man köpa gran om den inte ska hinna bli sorglig till jul?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar