onsdag 23 november 2011

Film, halsont och rätten att vara svensk

Jag har fortfarande ont i halsen och filmen igår (J. Edgar) var trist. Tycker inte om att Leonardo di Caprio har lagt sig till med en gammal-röst eller att hela filmen bara handlar om någon eventuell förtryckt sexualitet istället för att berätta om hans gärning, han startade trots allt FBI och var verksam under åtta presidenter.

Imorgon är det thanksgivingparad i New York och för första året så har vi blivit tillräkligt mycket nativs för att säga som folk sa till oss för några år sedan, när vi frågade om de skulle gå och kolla; gud nej, det där ser vi bättre på teven. Sen blir det stuffad kalkon med vänner och en lång ledig helg. Som ni hör har jag sjukdomen under kontroll.

En annan sak som oroar oss svenskar här borta är att det inte går att se svt play längre. Det vill vi kunna göra. Vi vill kunna se alla tv-program som ni ser, vi vill åka hem och njuta av den svenska sommaren i juli och augusti och vi vill vara omfattade av svensk sjukvård, även om vi rent tekniskt är boende i en annan världsdel. Det är väl inte så konstigt?

3 kommentarer:

  1. Håller med. Paraden ser vi på tvn som får stå på medan kalkonen lagas i ugnen. Svtplay är en rättighet. Så som tv4play och annat som man numer måste betala för. Skräp tycker jag att det är!
    Kram på dig och ha en härlig ledighet!

    SvaraRadera
  2. Hej , slank in på din blogg via en annan, vi är just nu på plats i USA för en kortare jobbperiod och har lyckats få till det hela med SVT play, via Anoine.com kan du ordna med en VPN ingång, man får alltså en svensk IP adress helt lagligt för ca 100 sek i månaden. Lyckan blev komplett när vi kunde följa årets julkalender! Lycka till , Med vänlig hälsning, Lotta Görling

    SvaraRadera