onsdag 16 november 2011

I skuggan av mathelgen

Två dagar i rad har vi ätit flingor och yoghurt till middag, för jag har inte orkat tänka på mat efter den här helgen. Astrid säger att jag inte får bli en sådan mamma som säger bad words och ger dom frukost istället för mat på kvällarna. Det tänker jag inte, jag bara pausade några dagar. Stackars barn tänker ni, men se det tycker inte jag. De här ställena har de nämligen ätit på i helgen;
Frukost på Standard Hotel. Inte det mest påhittiga kanske men väldigt gott och precis lagom mycket storstadskänsla.
Brunch på River café. Hit kan jag rekommendera alla som ska fylla år eller ha bröllopsdag eller så i New York. Eller om man har pappa med fru på besök. Supergod mat och utsikt över skyskraporna från strandkanten i Brooklyn. Serverar bland annat en efterrätt föreställande Brooklyn Bridge.
Middag på Izakaya Ten, en sushibar rakt över gatan från oss. Man vet att det är bra för hälften av gästerna är japaner.
Lunch på Oyster bar på Grand central station. Sån New York-klassiker. Ta lobsterrollen eller fisksoppan. Allra helst ska man gå hit i samband med julhandel och missa inte bloodymaryn med färsk pepparrot.
Middag på Spicemarket. Jag tröttnar inte riktigt på det här stället, fastän jag kanske borde. Men deras avokado och radish sallad och thai jewels med krossad cocos is samt att barnen älskar deras chicken skewers och deras toaletter, gör att vi återkommer hit ganska frekvent.
Lunch på Balthazar. Ännu en New York klassiker, mitt i Soho. Vi äter Steak frites med bearnaise och chokladglass (efteråt).
Så det säger jag till Astid: ni fick ju jättemycket mat i helgen. Äh, jag vet. Jag ska fixa mat ikväll.

3 kommentarer:

 1. Jag älskar detta inlägg. Känner det som en lista på upplevelser jag måste skaffa inom en 10-årsperiod.

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Vilken fin blogg du har.
  Har blivit tipsad om din blogg och jag är själv på väg mot USA och N.Y, men dock till Wilton.
  Har lagt upp dig på min blogroll :)

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Du hinner med allt på en helg Emi! Men sen är du väldigt mätt ett tag.

  Tack Madeleine!

  SvaraRadera