torsdag 27 oktober 2011

Pluggar teori

Igen, femton år senare sitter jag igen och pluggar teori för att ta körkort. Dagen till ära så stannade jag till här, på City bakery för kaffe och macka när jag hade lämnat folk i skolan.
Jag tänker att jag kommer ha läst igenom och lärt mig det lilla häftet snabbt, ryktet säger att det är enkelt att ta körkort här och att teorin består i mestadels självklarheter. Ryktet kanske syftade på sådana här saker;
Det kommer jag komma ihåg på provet. Jag vet ju också vad sova är, men om jag inte visste så finns det beskrivet ordentligt;
Men det där vet ju jag så jag fortsätter till de inte så självklara bitarna.
Aggresiva bilförare har ett eget kapitel, det är lite obehagligt. Jag lär mig att man ska; "Put your pride in the backseat".
Det ska jag komma ihåg. MEN som att det inte är det största problemet, att stöta på en så står det också vad du ska göra om du känner att du håller på att BLI en. "Loosen your grip on the steering wheel and don´t clench your teeth..." Hjälp, jag jag ser obehagliga bilder framför mig. Vilka är de som sitter så och kör? Jag får inte glömma att lyssna på "relaxing music" i bilen så det inte blir jag som sitter där med vita knogar.

2 kommentarer:

  1. Ha ha, jag tog körkort i USA när jag var utbytesstudent där 91/92. Det var ett rent skämt, lätt som en plätt (även för en svensk som inte kan språket fullt ut)! Teoriboken var som en broschyr, läste jag igenom typ en kvart innan teoriprovet och fick alla rätt...! Uppkörningen gjorde jag i en liten håla i Michigan utan trafikljus, bara stoppskyltar som värsta "utmaning", körandes en bil med automat, också plättlätt. ;)
    Det var dock kul att få en amerikansk "lapp" även om den inte gällde för mig när jag var tillbaka i Sverige.
    /Lillis

    SvaraRadera
  2. Ja jag tror du har rätt. Däremot, det stora problemet verkar vara att FÅ skriva teorin ens utan social securitycard. Jag saknar hela tiden något verkar det som. Men, när det väl är löst så är nog resten lätt!! Hoppas.

    SvaraRadera