fredag 28 oktober 2011

Karaktären

Om ni ska skriva en film eller bok som ska befolkas av karaktärer, så är det väldigt bra att lära känna dem, så att man bättre förstår hur de kommer att agera i olika situationer. Ett bra sätt kan vara att göra en intervju med dem, det finns massor av mallar att ta hjälp av. Bland annat den här som jag har använt och karaktären i det här fallet är ingen mindre än jag själv!


01 – Introduce yourself
Jag heter Malin. Jag är trettiofyra år och gift med Emil. Vi har två barn och bor i Chelsea på Manhattan, NYC. Jag jobbar för tillfället med att skriva manus.

02 – Your first love
Han hette Mischa. Han var snyggast i Gamla stan. Vi gick i första klass och brukade tjyvringa på varandras porttelefoner och sen jaga fullgubbar.

03 – Your parents
Mamma, pappa, skilda och omgifta fler gånger än normalt. Båda jobbiga, ingen tråkig. Som jag kanske, eventuellt har de påverkat mig på något vis.

04 – What you look like
Jag har brunt hår, bruna ögon, ganska stor mun, 1,66 lång, väger ungefär som jag borde. Så här ser jag ut:
Närå, man får inte ljuga. Då är det ingen idé att man gör det här. Så här ser jag ut:

05 – Your definition of love
Barn. Och i mitt fall Emil.

06 – Your day
Jag tog en kaffe med Lorry när vi hade lämnat i skolan, sedan promenerade hon med mig till Soho. Gick till kontoret och träffade Elin och David, fick väldigt lite gjort innan jag gick igen för att köpa en present till Ayden som fyller år idag. Fixade ut Astrid tidigare från skolan för att hon skulle kunna gå på Aydens kalas. Nu väntar jag på att Mimi ska sluta klockan halv fem, tar en kaffe och bloggar. Ikväll blir det film och godis.

07 – Your best friend
Jag har haft tur med vänner. Har några gamla som jag inte skulle klara mig många dagar utan. Några nya också. Men en bästa vän är en bästa vän och det är som att ha ett andra jag. Min bästa vän känner mig utan och innan, säger till när jag har fel och förlåter mig för allt.

08 – A moment
Om jag uppfattar saken rätt här så måste det betyda den där lilla stunden ibland när man bara inser hur bra det är ändå, när den kommer ibland så är det med Emil och tjejerna.

09 – Your beliefs
Jag tror att det är synd om oss som har så svårt att tro på något. Om jag hittar något bra att tro på så ska jag hoppa på med hull och hår. (Nej tack ni som tror att jag är en sitting duck nu, jag menar inte att jag letar efter en sekt att gå med i).

10 – What you wore today
Jeans, svart tröja, blommig sjal, skinnjacka och adidasstövlar. 

11 – Your siblings
Har massor av syskon, några som betyder väldigt mycket för mig.

12 – What’s in your bag
Dator, handsanitazer, läppglans, plånbok, advil, bok, nycklar, pennor, block, Mimis barbie, Astrids tröja, gummisnoddar, näsdukar, en sjal, laddarsladd, i-phone, Astrids bok… jag måste tömma min väska.

13 – This week
Börjar längta ganska mycket efter Emil, har en självutsatt deadline nästa fredag, New York har blivit kallt, jag lyckades på skolmötet igår att inte bli klassmamma i vare sig Astrid eller Mimis klass, mina älskade småsyskon kommer imorgon, det kommer att bli roligaste Halloween någonsin, Mimi har en lös tand.

14 – What you wore today
Eh, det har jag redan svarat på.

15 – Your dreams
Förutom att mina barn och min man fortsätter att må så bra som de gör så drömmer jag om att starta någon typ av verksamhet som gör något mer än bara finansierar vår familj, jag drömmer om att vara med i OS och att få läsa på löpsedlarna att växthuseffekten bara var ett missförstånd, det är ingen fara.

16 – Your first kiss
Oj, måste ha varit när jag var 13 eller 14. Tror det var Rickard Cedheimer och att det var något med att han skulle lära mig. 

17 – Your favorite memory,
När mina barn föddes. Det finns ingenting större än det. 

18 – Your favorite birthday
Jag blir alltid besviken när jag fyller år, tror jag har för höga förväntningar. Hoppas det ska bli bättre när jag blir lite äldre.

19 – Something you regret
Jag ångrar allt hela tiden, saker som jag sagt, saker som jag gjort, som jag inte sagt och som jag inte gjort. Men så försöker jag tänka att jag är ju väldigt nöjd med livet som det är nu och att då borde jag inte ångra så mycket. Jag ångrar att jag har ångrat så mycket.

20 – This month
Oktober som ska bli november. Härlig höst, sol och röda löv.

21 – Another moment
Ett annat? Ja det som jag och Mimi ska ha snart då. Hon ska hålla min hand och gå långsamt hela vägen och berätta om allt som hänt i skolan. Kanske frågar hon när vi passerar Billys om hon kan få en cupcake. Jag säger ja (även fast jag vet att hon bara kommer äta frostingen) för annars blir det inget moment.

22 – Something that upsets you
Jag blev utsatt för mycket orättvisa som barn så när det händer igen så blir jag orimligt förtvivlad.

23 – Something that makes you feel better
När jag kommer på att jag är inte barn längre, jag har mitt eget liv nu och det älskar jag.

24 – Something that makes you cry
Jag kan inte gråta, bara när jag ser på film eller sportkrönikor.

25 – A first
Vad?

26 – Your fears
Allt som kan drabba mina barn, krig, miljöförstöring, trasiga människor och cirkeln av trasighet som gör framtiden läskig, pengar och så är jag inte speciellt förtjust i fåglar.

27 – Your favorite place
Stallet, var än det är beläget.

28 – Something that you miss
Mimi när hon var ett år och jag var för stressad för att hinna träffa henne ordentligt, Thelma, Magnus

29 – Your aspirations
Att åstadkomma något så bra så jag blir förvånad själv.

30 – One last moment
Mäh. 

Där har ni mig. Nu är det hur enkelt som helst att skriva en film om mig. Någon?

5 kommentarer:

 1. Tänk på att man måste vara 21 år för att äta vissa av Billy's cupcakes.

  SvaraRadera
 2. Det var mer än jag visste. Nu måste jag ju prova dem. Vet bara inte hur man beställer en sån?

  SvaraRadera
 3. Är det inte Billy's, ett kvarter från Pastis? De har smarriga cupcakes som lockar. Undrar vad det är i. De som man måste vara 21 för att köpa har en sticker på sig som infornerar.

  SvaraRadera
 4. Nja.. Billys som vi går till ligger på 8/21. Men det finns kanske fler.

  SvaraRadera