tisdag 18 oktober 2011

Hamptons off season

Två timmar med bil från Manhattan så hittar man precis samma människor, bara sommarversionen. Juni till mitten av september så är det kö på de små vägarna och i korsningarna kring East Hampton, Sag Harbor och Sagaponack. Många av New Yorks bästa krogar har filialer här och på dem trängs Alec Baldwin, Meg Ryan, Bon Jovi och Jerry Seinfeldt med Paris Hilton och alla andra. (Inte ALLA andra kanske, men ni fattar..)
Men nu har lugnet lagt sig härute och de som är kvar är lokalbefolkningen och alla de mexikanska familjer som stannar och sköter om husen under vintern, gör små renoveringar och håller efter. Det är en sjuk värld vi lever i såklart, särskilt det här landet som är så fattigt till största delen men det syns inget spår av här. Om man tänker bort det - världen i stort - så är det lättare att uppskatta den här lilla idyllen ute på Long Island, så nu gör vi det i några dagar.
Här i Sag Harbor börjar man med världens (ja jag tror faktiskt det kan vara det) godaste hamburgare och milkshake. Sen fick LT Burger vara kontor en stund.
Så här ser de ut, kocken och fotografen, då de förberreder sig.
Sverige och New York har inte helt olika klimat, men det skiljer sig åt på några punkter; längden och temperaturen på sommaren (NY blir olidligt varmt), längden och temperaturen på vintern (NY blir olidligt kallt), men det som framförallt skiljer är soltimmarna. Oavsett årstid så skiner solen väldigt mycket i New York och då är det mindre att klaga på helt enkelt.
En liten låtsasvärld, visst ser ni er själva där i fönstret ropa till de lyckliga barnen att bullarna är klara?
Stranden hör inte hemma i vår bok kanske men om man åker ut hit så måste man åka ner och parkera sin bil och promenera minst en halvtimme bort från den och en halvtimme tillbaka (som det ju blir då). Man måste. It´s the law.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar