onsdag 7 september 2011

Oväntat besök

Jag vill börja med att berätta att jag skriver numera alla inlägg från Starbucks, i brist på internet hemma än så länge. Sitter man här och skriver så gäller det att ha lite tur med musiken och det har jag haft än så länge. Men inte idag, när de spelar Monk, som för er som inte vet enklast kan förklaras som stressjazz. Ni ser ju inte hur fort jag skriver, men om det märks i texten så ber jag om ursäkt och hoppas på mindre hysterisk musik nästa gång.
Jag har även blivit stressad en gång tidigare idag, då jag kom ut imorse och fyra män från brandkåren stod och väntade på trottoaren. De frågade om det var mitt hus, jag sa att inte hela var mitt men en liten bit. De undrade om jag möjligtvis bodde högst upp och hade en grill.
Jag erkände allt, att vi hade grill, att vi grillar på den, att vi har planer på att göra det igen. De upplyste mig om att det är illegalt och började fylla i papper. Jag stressade iväg med soporna medan de avgjorde vilket straff vi skulle få.
Så kom jag tillbaka lagom till att Emil hade kommit ut och hörde honom stå och säga "no" och hur de ville gå med upp i lägenheten och se själva. Jag har redan erkänt! försökte jag väsa diskret samtidigt som jag kände mig chockad över fräckheten han hade över att stå och ljuga för självaste FDNY, New Yorks finest.
Men den dumma - visade det sig - var jag, som tydligen erkänt innehav av gasgrill och inte kolgrill som är det vi har. De bad om ursäkt och jag bad om ursäkt.
Och så åkte de vidare i sitt sökande på brandfarligheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar