onsdag 7 september 2011

Lägga pengar på bra saker

En sak jag verkligen gillar med att flytta är det ekonomiska vakum som uppstår när man byter bostad. Man har plötsligt ingen aning om vad man har råd med eller inte. Noll koll. Man svänger hit och dit med hundratusentals kronor och innan man har sett hur det slutar har man ingenting att förhålla sig till. Därför kan man under några veckor kosta på sig att fnysa åt att en Burberryrock kostar tio tusen. Det gör ju så att säga vare sig till eller från, det är inte den som kommer att avgöra. Här uppstår en liten period att passa på att skaffa de där helt onödiga grejorna som aldrig platsar i kalkylen i vanliga fall.
Vår kompis Tristan var förbi och visade bilder från ett födelsedagskalas han varit på i helgen;
Bilden hamnade lite på sniskan tyvärr, så jag berättar vad den innehåller för er som har svårt att se snett; Längst ner i bilden är en tårta föreställande en Louis Vuittonkasse full med pengar och en mobil och ovanför är cupcakes i form av dollarhögar och med LV-mönster. 
Av någon anledning känns det som att den här bilden hör samman med ovanstående resonemang, men det gör den egentligen inte. Födelsedagsbarnet hade inte precis bytt bostad. Han hade ingen annan ursäkt heller, han var bara amerikan. Så härligt dumt på något vis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar