måndag 4 juli 2011

Vad hände med alla undulater?

Var det bara som det kändes eller hade inte alla i min klass en egen undulat? De som hade pool och och parabol kunde till och med ha flera vill jag minnas, eller åtminstone två, ett undulatpar. Men de fanns också de, som min morbror, som tyckte undulater var för amatörer och gick all in och köpte en nymfparaktit. När han blev riktigt varm i kläderna skaffade han en papegoja, som han gjorde en utbyggnad till med ett TRÄD som växte upp genom golvet. Nu ser jag ju att det var ganska amerikanskt gjort och önskar att jag varit stor nog att uppskatta en sådan grej.
Hans papegoja kunde även prata och det är väl det som är själva outcomen - det är vad man får, inget kel, man kan inte rida på dem - det blir bara pratet och det kan ju åtminstone papegojor till skillnad från andra fåglar (och djur överhuvudtaget). Pratet är själva värdet man mäter sig i om man är fågel eller om man har fågel. Men med statusen höjdes insatserna, de gällde att ha pli och visa sig vara ledare för den där jättestora fågeln och jag vill minnas att den styrde och ställde en hel del och att den var lätt neurotisk i sin personlighet. Det var det nog värt för det var ganska imponerande hela grejen, den satt på hans axel och så och det höjde min status också lite tyckte jag, själva släktskapet till det där. Det var nog därför jag jag tyckte det var så löjligt desperat med alla de simpla undulatägare som envist hävdade att det gick att lära även undulater att prata, det gör det ju inte. Än idag har jag inte hört en undulat säga ett endaste vettigt ord.
Nu tror jag inte det spelar någon roll längre, den här fågelägarhierarkin verkar helt ha försvunnit ur tiden. Jag kan inte påstå att jag saknar dem, undulaterna (eller några andra fåglar heller) men jag kan undra var de blev av?

1 kommentar:

  1. har så mycket att säga om undulater. sara och jag hade en klasskompis vars undulater både fick ungar och kunde prata. fatta pressen. vi skaffade undulater efter det, jag i förhoppningen att äntligen få en tvillingsjäl. det blev inte riktigt så.

    SvaraRadera