måndag 20 juni 2011

Pay it forward

Har tillbringat dagen i Central park med Astrids klass och delat ut lemonad och komplimanger. K & G står för kind and gentle och är ett projekt som rektorn i skolan har drivit ganska hårt i flera år. Varje barn har varje vecka en "secret k & g" vilket innebär att de får dra en lapp med ett annat barns namn och mot den ska de vara extra snäll hela veckan. På fredagen äter de pizza och så får de gissa vem som hade dem, de får förklara vad de har sett för snälla handlingar äga rum i skolan och så firar man den som varit snällast. Idag var det end of year celebration för hela projektet och vi åkte till Central park och hade picnic och var snälla mot okända människor i parken.
Gratis lemonad till joggare och teckningar med glada meddelanden som barnen hade gjort och delade ut.
Det har inte riktigt med saken att gör kanske MEN den här personen med mobil och allt är lika gammal som min dotter, hur overkligt det än känns.
Sen fikade vi och tjejerna berättade lite om sina liv; en hade förlorat sin treåriga lillasyster i cancer i oktober, en annan en pappa i en hjärtattack. Så berättade den tredje att hennes pappa var full kvällen innan som vanligt och att då ska man antingen "wet him" eller "slap him". Det var liksom inte mycket att säga. Jag sa absolut inget om att det känns lite stressigt nu att flytta in i nya lägenheten och hur segt det är att inte ha bil när det är så varmt i stan och man bara vill kunna dra ut på stranden.
När alla kort och all lemonad var slut så var det någon slags bollsport innan vi åkte hem igen. Nu får vi vänta och se; alla som fick en god handling fick också ett kort, det kortet ska han ge till nästa person som HAN är snäll mot, som ska ge det till den HAN är snäll mot osv tills fem personer har gjort något snällt för någon annan och skrivit det på kortet. Då är de meningen att de ska skicka tillbaka det förfrankerade kortet till skolan och vi förhoppningsvis ska kunna räkna ihop hundratals snälla handlingar som resultat av vår dag i Central park!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar