torsdag 5 april 2012

Att försöka handla ett fönster av någon som har rökt ganska mycket gräs

Idag åkte jag och Emil till Red Hook för att hitta ett gammalt antikt fönster hos en kille där som brukar sälja sina saker på Brooklyn Flea, men har sagt att vi kan komma till hans lager om vi vill och leta fram själva vad vi vill ha för halva priset.
Vi ska bygga en vägg hemma med ett fönster i så tjejerna får varsitt rum och  hade tänkt att hitta det hos honom.
Så nu stod vi där. Han undrade vad vi var ute efter. Ett fönster sa vi. (Jag tror i kör, vi hade tenniskläder på oss också). Wow, sa han. Vi väntade en stund innan vi frågade om han möjligtvis hade några. Yeah dude, I got windows, sa han. Vi väntade en stund igen sedan frågade vi var. I got windows in the basement sa han och så väntade vi lite till innan vi frågade om vi kunde gå ner och kolla. Yeah you can totally go down there sa han och så gick vi ner.
Vi hörde inte när han kom ner efter oss men plötsligt frågade han bakom en gammal hylla: What do you need a window for.. Och nu såg jag att det var konspirationer på gång när han tittade fram, halvt gömd bakom skåpet. Emil försökte prata som till en vanlig människa om hur våra barn bråkade om kläder varje morgon, hur det skulle vara bra för dem att ha egna rum, hur den ena vill ha städat och den andra inte bryr sig osv.
Han fullkomligt frös till is. Hans första fråga, efter det två minuter långa stirret, var; You guys are speaking another language, right?
Sen stammade han fram, identisk med mannen på bilden ovan; They fight... they fight.. about... CLOTHING??
Vet inte vad han la in i "fight about clothing" men han ville efter det inte sälja oss något fönster. Han ville att vi skulle åka till hans kompis Roy istället och köpa våra fönster där. Om vi ville kunde han ge sig ut på en längre resa och hitta det perfekta fönstret åt oss, men i annat fall fick det bli Roy.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar