torsdag 15 december 2011

På min lilla kropp finns det inget fel

Så himla skönt att känna så. Det låter inte klokt, jag vet. Såklart tänker ni, att det måste finnas MASSOR av fel och skavanker på min kropp. 
I Astrids klass har jag lärt känna ett gäng mammor som kanske inte har perfekta kroppar enligt vissa normer. Men de har på sig tights med korta t-shirts till och ingen kan berätta för dem att det inte är snyggt. De VET att det är snyggt. Jag har en kompis här som har gjort slut med sin kille för att han inte visade hennes kropp den uppskattning den var värd. Hon bara skakade på huvudet och svepte med handen över sig själv och sa; I mean this body. You like it? Gotta show me. 
Så då tänker jag: att hålla på och se fel på sin egen kropp hela dagarna – så vitt. För självklart var det inte jag som stod framför granen imorse i bara trosor och dansade och sjöng för mig själv att det inte fanns något fel på min lilla kropp, det var Mimi. Ville bara prova hur det var att säga. 
Vem ska ändra världen så hon kan få känna så här hela sitt liv?

2 kommentarer:

  1. HURRA FÖR MIMIS KÄNSLA !!! Och skräcken att de inte ska känna så. Fy fan. OCH FÖR DIG OCH DIN KROPP MALIN!

    SvaraRadera
  2. Jaaa! Hurra! Varje dag. Borde vi hylla dessa kroppar. Som gett liv åt andra och åt oss själva! Inget fel på dem alls!!

    SvaraRadera