torsdag 16 juni 2011

The best schnaps

Jag jobbar lite extra här för systembolaget som inte vet om det. Uppdraget som de inte har gett mig var att låta folk som inte vet vad snaps är, inte ens kan uttala snaps, provsmaka och betygsätta.
De var faktiskt redan igång när jag kom hem. Emil sa att Tristan och Angelica hade kommit förbi och att de ville prova något svenskt och vi hade bara snaps. M´key, sa de då.
Det finns en hel del snaps hemma hos oss faktiskt, varje gång pappa kommer på besök så tar han med sig och förrådet fylls på snabbare än det dricks upp.
Vi har bara vanliga dricksglas och jag tror vi glömde säga att det är ganska mycket alkohol i. Tristan tyckte de var "nice" sa han.
Utom beska droppar. Enligt både honom och Angelica så var den riktigt "bad". En timme senare hade han både erbjudit sig att flytta åt oss och börjat bjuda in folk i telefonboken till en BBQ nästa helg. Och så här blev betygssättningen;
De tre på prispallen; överlägsen vinnare var Hallands fläder, men även Läckö och Örtagårds brännvin var "fine". Det sista han sa när han försvann ut genom dörren var att vi skulle keep´n touch och look into that, det här kan vara något. Särskilt the elderflower schnaps hade han allvarliga planer på att börja importera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar