måndag 30 maj 2011

TED

Jag hade lunginflammation i höstas som gjorde att jag låg i sängen i nästan tre veckor, KUNDE inte göra något annat, vilket var helt konstigt. Jag kunde inte ens läsa. Det jag insåg under de här veckorna var att man kommer dö någon gång, att livet är inte oändligt. Det kanske låter konstigt att jag inte visste det tidigare, men det är en skillnad på att veta det och att VETA det.
Det jag skulle komma till var i alla fall att jag fördrev tiden, dels med att titta på de fyra första säsongerna av världens bästa serie ”Friday night lights”, dels med att konsumera TED-talks på löpande band. För er som inte har upptäckt TED, här är en favorit; 
TED startade som en medlemsklubb för att sprida och levera idéer att förändra världen. Idag kan man fortfarande vara medlem och se föredragen på plats varje år i Californien för sex tusen dollar per år eller så kan man se dem gratis på internet, som närmare 300 miljoner människor har gjort. På ted.com finns hur många sådana här miniföredrag som helst, om ALLT. Rekommenderas varmt till alla som är intresserad av något. Och för de som också, precis som jag, kommer att dö en vacker dag och vill göra något vettigt fram till dess.

1 kommentar:

  1. Att tänka att alla ska dö - känns otroligt jobbigt och ledsamt.
    Om man går runt på stan och tänker att alla jag möter nu är borta om 100 år - så får man djup ångest - iaf jag! Men man kan oxå vända på det och se det lite härliga i det, att vi är här på jorden under en kort period. Att vår korta tid har otroligt stor betydelse men samtidigt att vi alla kommer vara bortglömda inom en snar framtid. Jag tycker att det ger andra perspektiv på saker och ting. Tagga ner gott folk - sluta stressa - vem mår bra av det? Du behöver inte bli störst, bäst och vackrast du duger som du är och spelar roll. Ingen kommer komam ihåg dig om 200 år ändå så njut för fan och gör det du själv just vill och inte det du känner att folk begär av dig!

    SvaraRadera